Inspelningar

GO!

Denna nya mässingskvintett av Anthony DiLorenzo tar upp den höga energin, det snabba tempot och den briljanta spänningen i hans "Fire Dance" och tar den till en helt ny nivå! De intensivt drivande, maskinliknande sammansatta rytmerna är orubbliga, vilket gör detta till ett utmärkt sätt att börja eller avsluta ett program.

Hansens Quintet

Frederik Thorvald Hansen, född 3 maj 1847 i Köpenhamn, död där 24 januari 1915, var en dansk trumpetare. Hansen blev medlem av Det Kongelige Kapel 1884 som solotrumpetare. Detta är andra satsen ur hans brasskvintett.


Synopsis

"Synopsis" är ett stycke som vi i BrassUnit beställde till vår sommarturné 2022. Stycket är skrivet av vår gode vän Lukas Flink, som är både kompositör och en mycket begåvad och kommande trombonist.Vi delar gärna detta med dig!


Wendepunkt

Bo Nillson, även kallad ” Geniet från Malmberget” har en annorlunda relation till musik än vad vi förväntar oss av en kompsitör. Som egenlärd kompositör har han tagit inspiration utav allt som har kommit förbi hans öron vilket kan höras tydligt i hans musik.

Mot slutet av sin livstid fick han även medalj för tonkonstens främjande från kungliga musikaliska akademin. Bo Nilsson har med sin musik skapat sig ett namn i stora delar av väst-världen.


unsplash